Thursday, August 23, 2007

Elu Kreekas

Eile tulime just tagasi Lefkada saarelt. Olime seal kolm paeva. Nagu ikka paevakorras oli ujumine, paevitamine ja jaatise soomine. Kloostril on seal oma elamine. Suht mugav. Paike on muidugi hirmus kuum saarel +40 kraadi. Muidu vaga armas koht. Palju erinevaid randasid. Linnad on ilusad. Majad on vanemad kui ameerika. Sinna voiks taitsa elama jaada.
Selline voimalus peaks vist isegi voimalik olema kloostri abiga. Kuna sinna campingusse on vaja inimest kes oleks kohapeal ja hooldaks kohta. Pean vist hakkama Kreeka keelt oppima.
Muidu on on see maa vaga praktiline. Ilu pole tahtis, peaasi, et tootaks. Naen siin autosid mis on 40aastat vanad ja liiguvad, romulasse neid ei viida. Majad ka ei ole laotud sirgelt, aga pole hullu, katust hoiavad yleval. Majadega on yldse siin mingi imelik teema. Enamus domasid on kahekorruselised ja ainult ylemine korrus on valmis ehitatud, all on ainult neli posti. Kui kysid miks, siis vastus on. "Akki tahan kunagi kohvikud voi bensiinijaama teha" Tegelikult kasutatakse esimest korrust keldrina v6i garaazina.
Minu paev tavaliselt algab siin kloostris kell 7.00 Sest 7.30 algab hommikune jumalateenistus. Kestab 1.5h Peale seda on kohvi ja kupsised. Rohkem Kreeklased hommikul ei soo. Tavaliselt siis koristame kirikut ja pyhime kloostri hoovi. Louna on kell 14.00. Siis toimub suur soomine, mis kestab kuni kaks tundi. Parast seda ollakse vasinud ja minnakse magama. Ka poed pannakse linnas kinni, sest algab siesta, mis kestab kella kuueni. Aga ka see oleneb ilmast. Naiteks yhe poe ukse peal oli silt. "Olen vastas maja keldris".
Ohtune jumalateenistus algab 20.30 kestab jalle 1.5h. Vahest need teenistused venivad kahe tunnini, samas on ka lyhemaid olnud. Peale seda ohtusook. Tavaliselt midagi magusat. Igatahes elu on satitud siin nende jumalateenistuste jargi. Kui aus olla siis mina alati hommikul kirikusse ei joua. Sai ju 8aastat hommikuti toustud ja Puukeskuses tool kaidud. Enam ei viitsi. Nyyd magan.
Oleme siin ymbruses ringi reisinud, kainud magedes. Kivist kylades jne. Aga parimad paevad on laupaev ja pyhapaev. Siis toimub kirikus ristimised. Paevas on neid kuni viis korda. Kreekas synnipaevasid ei peeta selle asemel on olemas ristimise paev. Ristimine ise on SUUR syndmus. Kirikusse tuleb mnoga ljudi. Koik naevad valja nagu l4heksid klubisse. Tibidel on mega soengud ja sexi kleidid, nagu karnevalil oleks. Jagatakse maiustusi ja kingitusi, mida soovi korral ka meie, toolised saame. Yks kord oli kiriku ukse ette pandud kaks Miki hiirt. Molemad olid yle kahe meetri korged. Ning neid yhendas ohupallidest kaar. Sarnaseid asju on pea igal ristimisel ja kui neid paevas on viis - seda parem mulle.
Kloostris on rahulike paevi. Naiteks yks kord vaatasin kuidas sipelgad kolivad yhe kivi alt teise kivi alla. Pisikesest august ronisid sisse-valja. Kui yks sai muna katte siis kihutas hirmsa kiirusega jargmise kivi juurede. Kus ootamas oli teda uus auk. Vahest moni eksis teelt ja pani vales suunas loikama. Yldjuhul said nad varsti aru ja hakkasid tagasi kompima. Monikord panin veidi lehepuru nende uru ette. Siis tekkis sinna alati ummik. Ronisid yksteise seljas, enam ei paasenud sisse. Pidid hakkama puhastama. Vaga ponev oli. Kuid siis tuli kohalik kouts ja astus kolm sipelgat laiaks. Mull hakkas igav ja laksin skorpione otsima.

1 comment:

Anonymous said...

Tervisi Eestist!

Tänud kenade kaartide eest, mida olete saatnud! Ilmad on siin rõvedalt kuumad olnud terve kuu, nüüd on esimene päev millal on jahedam. Leidsin uue saidi, mida pole ennem näinud http://www.eestileegion.com/

Peatse jällenägemiseni!
Elku ja Jüri