Wednesday, August 29, 2007

Bulgaaria

Olen Sofias ja kuulan kuidas korvaltoas mangitakse klaverit. Vaga kaunilt kostub muusika filmist Amelie.
Eile oosel joudsime siia. Enne seda veetsime aega Kreekas Thessalonikis, seal oli vaga lahe, meile tehti eksursiooni ja kohvitasime palju. Oobida saime uue tuttava juures uhikas. Kreekas on normaalne, et inimesed istuvad kohvikus 4 tundi ainult yhe tassi juures, niiga ka meie. Seal oli voimalik lahe peal tasuta laevaga soita, pidid ainult jooki ostma. Kell 11 ohtul oli mega ilus, linnatuled ja taiskuu paistsid. Siin on oositi ka lounarist naha.
Aga nyyd siis olen Bulgaarias.
Saksamaal kohtusime yhe tydruguga, kes meid kylla kutsus. Veidi meenutab koht Eestit 10 aasta tagasi, kohe kodune tunne on, saab taitsa vabalt vene keeles suhelda.
Ilmad on jahedamad kui Kreekas - kusagil 30kraadi kanti. Paeval kolasime linnas ringi.Antiigiturulon hinnad hullult madalad, tahaks kohe sojaaegset kolu kokku osta ja Eestis kasumiga maha myya. Aga kuna tagasi koju tulen labi Saksa, siis seal on seadused, et sellist stuffi riiki sisse, ega valja viia ei tohi. Tulen kindlasti kunagi siia tagasi ja ostan platsi puhtaks. Siis vist peaks aga toole minema ja raha teenima ning stressama nagu Teie seal teiselpool ekraani. Nome vark. Aga tana ohtul viiakse meid restorani. Lihaga praad maksab siin kusagil 7-10 lev. Uuri ise valja palju see Eesti rahas on. Homme laheme kusagile maapiirkonda, kuid Musta mere aarde vist ei joua. Aga pole hull, ujutud juba kyll. Aidaa, torman nyyd restorani.

No comments: