Wednesday, June 30, 2010

Reisikiri XIV

Tere! :)

Oleme juba II n2dalat Carnarvonis ja saadame l6puks teele omapoolsed talviselt jahedad (p2eval 23 C tuuris) tervitused.

Meie r2nnak Geraldonist Carnarvoni oli vahva. L2bisime igasugu p6nevaid vaatamisv22rsusi ja 88bisime oma bussis tee k6rval olevates parklates. Ehk meie tibuke on meid h2sti teeninud.

Kui me l6puks Carnarvoni j6udsime, siis otsisime kohe yles kiriku, mis oli kinni. Tegime siis kiriku k6rvaloleval platsil oma hilisl6unat kui Suzuki Jimmy pidas kinni ja teatas, et kui meil pole kuskil olla, siis v6ime tema poole tulla. Ta elab platsist j2rgmises majas. L2ksimegi. Ross, 60ndates eluaastates 6nnelik mees, elab yksinda "shedis" (metall "kuuris") oma caravanbussis. Sinna "kuuri" on ta ehitanud vannitoa ja k88gi, mida v6ime meiegi lahkelt kasutada. Nimelt Ross t88tas kunagi looma kombel 10 - 12 h p2evas ja siis yks kymmekond aastat tagasi tundis, et mis sel k6igel on m6tet. Raha kontol olemas myys k6ik maha ja nyyd vastavalt soovile ostab kuskil krundi ja nn paigaldatava maja, k6pitseb selle kallal ja myyb siis kasumiga maha. Ka see koht on yks ta projektidest. Aias kasvatab igasugu taimi ja pudi (muuhulgas passon fruiti) ja peab papagoisid. Kuna naistega tal paraku pole vedanud, siis ilmselt vajab temagi seltsi. Ehk selleks ta meid kutsus. Vahva on ta juures elada, pealegi mingit raha ta meie k2est ei kysi ei vee, gaasi ega muu eest.

88maja olemas, tuli nyyd veel t88d leida. Kuna Geraldoni pastori naine tegi paar telefonik6ne, siis oli meil kontakt olemas, kellele helistada. Naine nimega Peta v6ttis meid enda poole aiat8id tegema ylej2rgmisel p2eval. P2eva t88tasime ja meie kytusekulu Perthist Carnarvoni oli tagasi teenitud. J2rgmisena l2ksime Peta naabrimehe juurde t88le, kes p2rast paari p2eva saatis meid oma s6bra juurde. Tolle juures oleme juba n2dal aega p6ldu k6blanud ja treeninud sellega uusi lihasgruppe.

Ahjaa, t2nu farmilinnale ja t88kohtadele saame syya l6putult tasuta apelsine, greipe ja kirsstomateid. Banaane tuleb vaikselt ainult tee 22rest v6tta, aga ega me sellega kellelegi kurja tee. :)

Carnarvon ise on v2ike farmi linnake. K6ik farmid/ istandused on yhte kokku koondunud ymber j6es2ngi. Farmides kasvatatakse arbuuse, k6rvitsaid, zukiinisid, kurke, avokaadosid, tomateid, mangosid, banaane, apelsine, greipe, mandariine, tsiilisid jne. Ainult 6unte jaoks on liiga soe kliima siin.

Kuna kliima on siin nii soe, siis ega suuremat elamist polegi vaja. Ilmselt praktilisest meelest on inimesed endale metallist kuurid ehitanud, kus isegi kohati v2ga aknaidki pole. Meie, va hellikud, v2ga ei suudaks ette kujutada elada sellistes, aga kohalikud ei tee teist n2gugi. Kui neid juba see kola nende hoovis ei h2iri, miks peaks siis yks kuur nende silma h2irima.

Ahjaa, kui reisile l2ksime, siis paljud ytlesid, et l2hete nyyd pasta dieedile. Tegelikult toitume p2ris kenasti. T2nu eelarvele oleme kyll piiratud v2heke, aga hommikused omletid hanemunadest (mida kohalik naabrinaine annab tasuta), pannkoogid, kartulipuder, kotletid, yhepajatoidud, t2istera pasta ja riis, tuunikala jne ei k6la ju nii hullusti :)

No worrys - nagu kohalikud armastavad oelda,

Kalliralli teile,

Jan ja Kris

No comments: