Saturday, March 13, 2010

Reisikiri IX Meie kodu.

Tere! :)

R66M-R66M, SYDAMES ON R66M! :)

Mida rohkem Austraalias olla, seda rohkem leiab kinnitust, et see riik sarnaneb meeletult Ameerikaga - inimesed, nende mentaliteet, kataloogimajad, aia kujundus jne. Ainult treilerparke ega plastmass v2lisseina viimistlusega maju, mille uksekella vajutades vajub sein paar cm sissepoole, pole n2inud. Aga jah, j2tkuvalt kohtab siin pereemasid, kes "langetavad" kehakaalu mentaliteediga: "See tort ei tee paksuks, see on kohupiimast tehtud!"

Austraaliast veel niipalju, et siin pole yhtegi lastekodu ega muud s22rast asutust. Nimelt siin maksab riik nii suurt toetust kasuperedele, et ripakil olevatele lastele on suisa j2rjekord. T2helepanekutest veel niipalju,et Austraallased kasutavad millegi p2rast plastmassist kraanikausse?!?

R66m t2idab meie sydameid eriti seep2rast, et n2dala alguses soetasime p2ris oma ratastel vurava kodu. Nimelt pikalt olime vaaginud ja otsinud endale autot - kas osta minibuss, kus on rohkelt ruumi ja 6hku magamiseks jm elamiseks, pikapi (wagon), mis on pool linnaauto, kuid samas saab ka magada v6i j22da pigem linna ja soetada 8konoomne v2ikeauto. P2rast n2dalast otsingut ja turuolukorraga tutvumist olime valmis ostma 8konoomse hispaaniakeelse koguduse liikme auto. Palvetasime, et kui see ei ole m6istlik ost siiski, siis saadetaks takistus me teele. P2eval, mil pidime auto 2ra tooma, m6tles tyyp ymber.

Samal p2eval l2ksime linna ja leidsime soodsa pakkumise minibussile. Palvetasime, et kui see on hea ost, siis saaksime hinnast veel alla. Saimegi endale 87 a Toyota minibussi koos t2isvarustusega (madratsid, priimuse, panni, t88riistad, voolukonvertorid, krokod jne) ~17 000 EEKi eest. Myyaks oli Saksast p2rit Back Packer, kes p2rast myyki v6ttis numbrim2rgid kaenlasse ja hakkas astuma. Ytles vaid, et kui me homme byroosse l2heme autot oma nimele vormistama, siis saame vaevata uued. Kuna k6ik ytlevad, et yldjuhul backpackereid saab usaldada, siis seda me ka tegime.

Marina (meie v66rustaja) pere meie ostu yle nii r66mus ei olnud. Teatasid, et saime petta. Paras tsirkus tuleb l2bi teha, et numbrim2rgid saada. Igaljuhul arvame meie j2tkuvalt, et asjad l2ksid just nii nagu nad minema pidid. T2nu praegusele olukorrale on latiinode pereisa auto laiali kiskunud, koos Jaanusega k2inud romulast uusi varuosasid soetamas ja auto korda teinud. Teises olukorras poleks meie "pisike" s22rase kohtlemise ja t2helepanu osaliseks saanud.

Latiinode pereisa, kes muidu on pensionil ja parandab oma l6buks autosid, on leidnud suurt r66mu ja lohutust Jaanusest. Ta enda lapsed on uue p6lvkonna vili, mis siinses riigis t2hendab suuresti istumist ja mitte millegi tegemist. Jaanuse initsiatiiv 6ppida ja koos temaga autot parandada, on m6junud talle turgutavalt. Lisaks on Jaanus talle usaldusisikuks, kellega ta saab jagada oma n8rdimust poja passiivsuse yle.

R66mu suurendab veel seegi, et esmasp2evast hakkame t88le. Eelmisel laup2eval kohtasime kirikus yht italianot, kes teatas, et tal on farm. Praeguseks on v2lja tulnud, et farm pole mitte tema oma, vaid ta vanemate oma. Kuna ta ei ole just k6ige teravam nuga sahtlis, siis ise on ta viimased 7 aastat farmis koos teiste t88listega puuvilju jms lihtsamat t88d teinud (ise ta on ~40 ringis). On kuidas on, aga tyyp sebis meile pirnikorjamist88.

S6itsime t2na farmi asja yle vaatama. Kristiinal hakkasid p6lved v2risema - niiiiii palju puuvilju... (kes veel ei tea, siis Kristiinal on s6ltuvus puuviljadest, eriti 6untest). Pealegi puuviljad, mis maha on kukkunud, j22vadki maha ja m2danevad sinna. Kristiinal on Eestiski olles kahju 6untest, mis sygisel hukka l2hevad. 6nneks oli Jaanus mehe eest v2ljas ja lohutas Kristiinat ning hoidis teda tagasi. Ebaviisakas oleks olnud kohe esimesel hetkel puu alla tormata puuvilju p22stma.... Tundub, et see t88 meeldib meile ja meil on nyyd tegevust mitmeks n2dalaks. Kui nyyd auto saab tehnoylevaatlusest kah l2bi ja numbrim2rgid kylge, mis siis enam viga :)

Hyppasime t2na kaltsukast ka l2bi, et osta miskid 6hukesed, pikavarukatega dressikad puuviljakorjamiseks. Lisaks oli Jaanus nii armas, et lubas Kristiinal osta kontskingad (Kristiinal on n6rkus tikk-kontsade j2rgi). Jaanus lubas, et kui auto saame, siis v6ib :) Noh, endale ostis ta raamatu - m6lemal hea meel :)

Austraalias olles saame pideva t2helepanu osaliseks. Komplimendina m6jub t2nalav jalutamine (signaalid, tervitused, lehvitused jne - seda muidugi kui Kristiina yksinda jalutab). T2na tituleeriti Kristiina flamingoks - pikkade k6hnade jalgadega lind (siin olles tunned end eriti vormis olevana ja saledana, Eesti keskkonnas aga ihkab iga tydruk ikka v2iksem olla). Jaanuse p2rast aga valutatakse sydant - nii k6hna. Naine vist ei anna syya piisavalt.


R66mu ja 6nne teilegi sydamesse :)

Jan ja Kris

No comments: