Saturday, July 14, 2007

Idar-Oberstein

Jöudsin ilusti Saksamaale kohale. Täpsemalt Idar-Obersteini. Koht asub päris Prantsusmaa piiri ligidal. Ilmad on neil siin supper head. Praegu öues +35. Linn ise on väga kena asub kaljude vahel. Majad on armsa välimusega nagu muinasjuttust pärit. Kunagi oli see euroopa ehtekunsti keskus. Jälgesid on sellest igal pool näha. Eriti levinud oli kivilihvimine. Mitmel pool on näha suuri ehtekunsti tehaseid. Majad pärinevad valdavalt enne teist maailasödat. Ka ise elan ühes sellises. Lae körgus 3.5m
Nikertusi nii kipsist kui puidust on igal pool näha. Möned majad on ehitud lausa poolvääriskividega.


Aga eile peale kohale j6udmist eriti puhata ei saanud. Sain korraks maha istuda ööbimis kohta kui öeldi, et peole on meid kutsutud. Kuna Idar-Oberstienis on ehtekunsti ülikool v6i midagi sarnast. Siis üks tudeng teeb lahkumis pidu. Läheb tagasi Koreasse. Süüa oli vägevalt tehtud. Alates läbipaistvatest nuudlitest, löpetades muude asjadega mille nime ei tea.

Naiste ülekaal oli loomulikult suur 20n ja 4m aga mis teha ehtekunst on selline ala. Rahvuseid oli: Saksa, Austraalia, Eesti :) ja Bulgaaria. Kahjuks peost täit mönu ei saanud kuna olin 36 tundi magamatta olnud.



Siin on üks kalju mille otsa pean kohe kindlasti ronima. Keset kaljut aga on kirik. Legend räägib sedasi: Üks tüüp viskas oma venna sealt mäeotsast alla. Pärast aga mötles, et vist ikka ei oleks pidanud tegema. Sinna kuhu ta vend kukkus ehitas ta kiriku. Nüüd k6ik paksud saksa turistid ronivad sinna üles mööda treppe, et ikka näha kuhu täpselt teine maha prantsatas.

Ise olen kaval lähen mingil öösel sinna ülesse, siis kuumus ei niida jalust maha.





Plaanin siin linnas olla mönda aega. Lihtsalt näha on nii palju siiin. Varsti saan minna kolama tehasesse, kus ehteid valmistadi :),

3 comments:

thea said...

Kena-kena, et tervelt kohal ja kõht kah täis :)

Ronnie Jaanhold said...

Hei,

Kuidas lennukiga oli sõita?


terv,
r

Jaanus said...

Köht on siin küll täis. Sakslased peale liha vist muud ei söögi. Loomulikult tuleb alati ka ölut körvale juua. Lenuk on alati vastik, kopli trammi tunne.