Thursday, July 29, 2010

Sunday, July 11, 2010

Reisikiri XV

Tere, kallid! :)

6nne, r66mu ja armastust M2rdile ja Efkale, kes 9. juulil abiellusid. Sama soojad 6nnesoovid ka Annile ja Marjule, kel samal ajal oli h2llip2ev :)

K6ikidele teistele soovime 6nne argip2evaks. Iga raskus teie elus n2itab teie tugevust ja iga r66m n2itab teie avatust vastu v6tta tolle p2eva armastust :)

Kui oma k6plamist88d alustasime, siis pidasime seda fyysiliselt v2ljakutsuvaks. Nyyd, mil see "treening" l2bi on, vaatame asjale hoopis teise pilguga. Yks p2ev istutasime seljad kyyrus 5 h jutti paprikaid. Vaene kaast88line Prantslae kuulutas oma selja surnuks, kuna too oli meist k6ige pikem. Meile oli see vaid ajutine v2simus, kuna raskem treening oli selja taga.

Soovitame lugeda eluolust Auschwitzi koonduslaagris. See valmistab ette igasuguseks katsumuseks-rasakuseks siin elus.

Lisaks fyysilisele kogemusele on see farm rikastanud ka meie inimeste "kollektsiooni". Ylemus oma tugeva karakteriga virgutab t88tajaid t88p2eva alguses karmide s6nadega, kutsudes neid M-ideks. Ka naine ja tytar saavad samas rytmis. Iga inimene on armastuse ja r66mu otsingul. N6nda ka tema. Jaanus v6ttis v2ljakutse vastu ja suhtleb temaga kui inimesega - ja ta ongi inimene:) Ehk iga agressioon on tegelikult appikarje, millele igayks meist saab vastata armastusega :)

Lisaks sellele on meil imelisi kogemusi ka 88majaga. Nimelt lasime kirikus s6na levima, et otsime uut elukohta. Rossi sugulane tuleb kylla 12. juulil, mil peame koha vabastama. Koheselt pakkus yks perekond meile n2dalaks oma 4 magamistoaga maja. Ise nad s6itsid puhkusele Perthi ja maja t2itsa yksinda. Kuna nad ise kasutavad vaid 2 magamistuba, siis pakkusid ka edasiseks meile majutust.

Karmide talviste ilmade t6ttu saime m6ned vabad p2evad. Naudime kahekesi olemist, loeme raamatuid, joome v2rskelt pressitud smootit ning m6tiskleme tuleviku yle.

Kirsina tordil kohtasime reedel kohalikus toidupoes Petat, kelle juures me tegime Carnarvoni j6udes esimestel p2evadel t88d. Nimelt too oli meid soovitanud oma s6brannale, kel on ilmselt pikaajalist t88d meile pakkuda. Ehk see t2hendaks meile fyysiliselt kergemat t88d, loodetavasti lahkemat palgaraha ja ka kohapealset 88bimist = kytusekulu kokkuhoid.

To live is to suffer, to survive is to find meaning in the suffering. The last of human freedoms - the ability to choose one's attitude in a given set of circumstances. Need m6tted on kirja pannud Viktor E. Frankl olles vang Auschwitzi koonduslaagris. Kui Sa ei saa valida tingimusi, siis saad valida suhtumist!!!

NB! Facebookis on uued pildid yleval.


Erilisi hetki :)

Kris ja Jan

Friday, July 9, 2010

Imeline



H2mmastav kuidas vahepeal on t2itunud mu yks kauaaegne unistsus. M2letan, kui olin v2ike poiss ja koos vanaisaga vaatasime televiisorist Soome YLE I. Istusime koos diivanil ja j2lgisime imelisi seiklusi l2bi Jacques Cousteau silmade. Tema pikki r2nnakuid ookeanidel ja seda sygavat veealust maailma.


Unistasin, et n2eksin vaalu oma silmaga. Kas nad on t6esti nii suured, kas nad t6esti hyppavad yles ja langevad tagasi vette pritsides laineid k6rgele 6hku?!? See k6ik tundus nii imeline ja samas kauge, et aastateks olin unustanud oma lapsep6lve soovi.



Kuid nyyd n2gin neid… nad t6esti hyppavad ja m2ngivad ookeanis pritside vahust vett k6rgele taeva poole. Nende suurus on h2mmastav, sa v6id seista tunde tuulisel rannal lihtsalt j2lgides neid. Korraks olin taas see pisike poiss, kes istus vanaisa k6rval diivanil ja imetles kui ilus see maailm on.